در جست و جوی حقیقت

صفحه ی شخصی حسین حق پناه

در جست و جوی حقیقت

صفحه ی شخصی حسین حق پناه

در جست و جوی حقیقت

"نیچه خطاب به فیلسوفان می گوید:
«خانه هایتان را در دامنه های کوه آتشفشان بنا کنید»
و من همه کسانی را که در جست و جوی حقیقت اند مخاطب این سخن می یابم.
«گریختن» مطلوب طبع کسانی است که فقط به عافیت می اندیشند
و اگر نه،
مرگ یک بار،
زاری هم یک بار..."

۱ مطلب در اسفند ۱۳۹۶ ثبت شده است

روز سه‌شنبه هفته گذشته (پانزدهم اسفندماه)، پنجمین و آخرین نشست از  سطح دوم دوره مطالعاتی آثار  شهید آوینی با عنوان حیات اندیشه با سخنرانی جناب آقای حسین حق‌پناه برگزار شد‌.

در این نشست که با حضور پر شور و فعال مخاطبین عزیز همراه بود، آقای حق‌پناه به توضیح و تشریح مقاله «زبان، تلویزیون و سینما، و اوقات فراغت» پرداخت و خاطرنشان کرد: دو نکته مهم و اساسی که در این مقاله بررسی می‌شود بحث اوقات فراغت و زبان است. واژه‌ی اوقات فراغت برمی‌گردد به دوران قبل از رنسانس و سوالی که در اینجا پیش می‌آید این است که آیا قبل از آن هم مفهوم اوقات فراغت وجود داشته است یا خیر؟

وی در ادامه با اشاره به اینکه در گذشته کار کردن جزئی از هویت و جوهره افراد به حساب می‌آمده است بیان کرد: در زمان حال کار کردن جزئی از هویت افراد به حساب نمی‌آید و شر واجب به حساب می‌آید اما برای تشویق افراد به کار تدابیری می‌اندیشند که فرد در ازای کار پاداشی دریافت کند مثل دادن زمان استراحت، مرخصی و … . ولی با این وجود، باز هم کار برای سازندگی شخصیت به کار نمی‌رود و ارزش به حساب نمی‌آید و تشویقات جانبی است که کار را تحمل‌پذیر می‌کند.

آقای حق‌پناه با بیان اینکه زندگی با مفهوم فراغت مترادف شده است، افزود: زیست ما در رسانه مطابق زیست ما در جامعه است و دستورالعمل تلویزیون با هدف فراغت و با سبک زندگی دنیوی شکل گرفته است. ما برای استفاده درست و دینی از تلویزیون که هم بتواند مفید باشد و هم بتواند برای مخاطب جذاب باشد باید دستورالعملی متناسب با خود برای آن تدوین کنیم.

وی ضمن بیان اینکه تا کجا باید از این وسایل استفاده کرد و به آنها دل بست، ادامه داد: باید تا جایی از این وسایل استفاده کرد که اراده‌ی ما را برای ادامه زندگی دینی مختل نکند و هر جا این اتفاق بیفتد باید جلوی آن ایستاد و با آن مقابله کرد.

آقای حق‌پناه در پایان اشاره کردند: برای دینی شدن و در مسیر درست قرار گرفتن عملا راهی جز اینکه هنرمندان و افرادی پرورش یابند که همه‌ ابعاد فنی، فلسفی، و همینطور کلید واژه‌ی اصلی سیدمرتضی آوینی یعنی زیست دینی را داشته باشند وجود ندارد؛ و این زیست دینی است که باعث می‌شود هیچوقت اراده‌ی آنها برای استفاده صحیح از رسانه‌ها نقض نشود.

حیات اندیشه، دوره مطالعاتی آثار شهید سیدمرتضی آوینی است که سطح دوم آن با محوریت کتاب «آینه جادو، جلد یک» در بهمن‌ و اسفندماه سال ۱۳۹۶ برگزار گردید.

 

 

  • حسین حق‌پناه